Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 Gram
roomboter op kamertemperatuur
125 Gram
kristalsuiker
125 Gram
zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels
melk op kamertemperatuur
2
Eieren op kamertemperatuur
5 grote eetlepels aarbeienjam
250 gram aardbeien
Cream cheese frosting
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract
De leuke bakvormpjes vind je hier
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Vul de cupcakebakvormpjes tot de helft met het beslag. Schep vervolgens een 1 theelepel jam op het beslag, en schep nog een beetje beslag op de jam tot het bakvormpje tot 2/3 is gevuld. Bak de cupcakes in de oven op 170 graden voor 20-25 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.
Maak intussen de frosting. Mix de roomkaas, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid
tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en
mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting.
Kleur
de frosting naar wens met kleurstof. Voor een stevige cream cheese
frosting zet je de frosting minimaal 2 uur in de koelkast. Laat de
cupcakes eerst goed afkoelen. Smeer de frosting met een spatel op de
cupcakes of gebruik een spuitzak met jumbo tip. Op de frosting plaats je een lekkere verse aardbei.
TIP De paper straws kan je vinden in de webshop. We hebben ze in kleine stukjes geknipt en in de frosting gestoken.