Ingrediënten voor 12 cookies
125 gram pure chocolade, met minimaal 70 % cacao
150 gram bloem
30 gram cacao, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
125 gram zachte boter
75 gram licht bruine basterdsuiker
50 gram witte suiker
1 theelepel vanille extract
1 ei, koud uit de koelkast
350 gram pure chocolate chips/ in stukjes gehakte pure chocolade
Methode
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de chocolade in de magnetron of in een pannetje op middelhoog vuur. Doe de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom. Mix de boter en suiker in een andere kom en voeg de gesmolten chocolade toe. Mix het tot een glad geheel.
Klop de vanille en het koude ei door het boter/chocolade mengsel en voeg de droge ingrediënten uit de andere kom toe. Als laatste voeg je de chocolate chips/ gehakte chocolade stukjes toe.
Schep met een lepel 12 bolletjes chocoladebeslag op een bakblik met een velletje bakpapier of bakmat. Plaats ze ongeveer 5 cm uit elkaar en druk ze niet plat. Bak de cookies 15 a 20 minuten in de oven en test met een houten prikker of het beslag niet meer nat is.
Laat ze 5 minuten afkoelen uit de oven op het bakpapier en leg de cookies dan op een rekje om verder uit te harden.
© Cupcakerecepten.nl
Welke boter kan ik het best gebruiken? Kan ik dezelfde boter gebruiken als bij de suikerkoekjes? Ongezouten roomboter? Of kan je mij een andere soort aanraden?
Speelt het een rol dat de chocolade au bain marie gesmolten wordt? Of maakt dit niet uit voor dit recept?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Virginie
Je kan het beste ongezouten roomboter gebruiken op kamertemperatuur. Wij vinden Lurpak boter de beste.
Je kan de chocolade ook in de manetron smelten.
Succes!