Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram boter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperauur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
4 eetlepels cacaopoeder (met minimaal 70 % cacao per 100 gram)
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste 4 eetlepels cacaopoeder vermengd met 4 eetlepels warm water toe aan het beslag, en mix het nog een keer goed door met een mixer.
Vul de bakvormpjes 2/3 vol en bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 20-25 minuten.
- De chocolade cupcakes zijn heerlijk in combinatie met een chocolade topping.
- Breng deze topping aan met een spatel of spuitzak.
© Cupcakerecepten.nl
De cupcakes dienen voor een verassingsonbijtje!
Dus ik zou ze graag de dag op voorhand maken, hoe bewaar ik ze het beste? En kan ik de chocolade topping ook een nachtje in een spuitzak laten rusten en die dan 's morgens erop doen? Of kan ik de topping er best al 's avonds op doen?
Groetjes! xxx
Succes!