Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
  • 2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 rijpe banaan,  gepureerd met staafmixer
  • 2 appels, schoonmaken en schillen, en met een staafmixer of keukenmachine in kleine stukjes gehakt

Topping

  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram zachte boter
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel

 

Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste kaneel, nootmuskaat, en vanille toe en mix alles goed door met de mixer. Vouw tenslotte de banaan en appel door het beslag met een spatel.

Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg als laatste het water, kaneel en vanille extract toe. Breng de frosting aan op de cupcakes met een spatel.

 

© Cupcakerecepten.nl