Ingrediënten voor minimaal 12 cupcakes
100 gram bloem
150 gram roomboter, op kamer temperatuur
150 gram kristalsuiker
60 gram donkere chocolade, in stukjes gebroken
2 eieren, licht geklopt
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille extract

Methode
Doe het zout en de bloem samen in een kom en zet dit even apart. Breek de chocolade in kleine stukjes. Doe de stukjes chocolade samen met de boter in een kom. Laat dit samen smelten in een kom boven een pan met heet water, op middelhoog vuur. Blijf goed roeren tot een mooi glad geheel. In een grote kom voeg je het gesmolten chocolade mengsel toe aan de suiker. Klop de eieren er een voor een door heen en daarna de vanille. Voeg dan het bloem mengsel toe. Mix goed door tot een mooi glad geheel.

Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden.


  • Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje.
  • Voeg ook eens 100 gram pecan noten of chocolate chips toe aan het beslag.
  • Maak ook eens lekkere mini's! Met het recept maak je 20-24 mini brownie cupcakes.

















© Cupcakerecepten.nl