Ingredienten voor 12 cupcakes of (minimaal) 24 mini cupcakes
125 gram
roomboter op kamertemperatuur
125 gram
kristalsuiker
125 gram
zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels
melk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
Sugar glaze
100 ml water
400 gram kristalsuiker
eventueel drupje kleurstof
Methode
Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatste de vanille toe. Laat de cupcakes na het bakken eerst goed afkoelen op een rekje.
Als de cupcakes in de oven staan maak je de sugar glaze.
In een pannetje breng je het water en de suiker ( eventueel drupje
kleurstof toevoegen) al roerend aan de kook. Zodra het water kookt zet
je het vuur laag. Biijf roeren met een houten lepel voor ongeveer 3
minuten. Haal de pan van het vuur en giet de suikermassa in een kom. Laat
de suiker afkoelen ( +/- 30 minuten) zodat het wat kan indikken. LET OP! De suiker is heel heet, dus handel voorzichtig en zet de kom op een veilige plek.
Zet bakjes met verschillende sprinkles klaar. Gebruik wat ruimere bakjes zodat je de cupcakes goed kunt dippen. Doop de cupcakes met de bovenkant voorzichtig in de sugar glaze. Laat de glaze even uitdruppelen door de cupcakes boven het bakje rustig rond te draaien. Vervolgens doop je de cupcakes in een bakje met sprinkles.
Roer steeds even met een roerstokje door de sugarglaze zodat het dippen makkelijk gaat!
Have fun!
Download de gratis paastoppers voor het maken van een cupcaketraktatie zoals hieronder.
© Cupcakerecepten.nl
xxxMissCupcake