Mocha crème frosting
2 grote eieren, op kamertemperatuur
2 grote eierdooiers, op kamertemperatuur
300 gram kristalsuiker
125 ml water
400 gram gram boter, op kamertemperatuur
150 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
2 theelepels instant espresso poeder
1 eetlepel water
Methode
Breng in een sauspannetje 250 gram suiker en125 ml water aan de kook op laag tot middelhoog vuur. Laat de massa enkele minuten doorkoken op laag vuur. Gebruik je een suikerthermometer, dan laat je de suiker doorkoken tot 115 graden celcius.
Terwijl dat kookt doe je de eieren, de eierdooiers en 50 gram kristalsuiker in een kom. Mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige en redelijk stevige massa. Zodra de suikersiroop klaar is, giet je deze via de zijkant van de kom in de ei massa en blijf intussen langzaam doormixen. Blijf ongeveer 8 minuten mixen op middelhoge snelheid. Voeg daarna beetje bij beetje de zachte boter toe, en mix het geheel steeds goed door met de mixer. Het duurt even voordat de boter zich laat mengen met het beslag. Blijf mixen tot de een zachte en soepele creme.
Voeg nu een eetlepel water toe aan de espresso poeder om de poeder op
te lossen. Hak de chocolade in kleine stukjes en laat het in een
sauspannetje op middelhoog vuur smelten. Laat de gesmolten chocolade
daarna afkoelen. Voeg de afgekoelde, gesmolten chocolade en de espresso
toe aan de botercreme en mix alles nog eens goed door.
© Cupcakerecepten.nl