Prosecco topping
45 g bloem
240ml melk
200g roomboter
200g poedersuiker
5 ml vanille essence
5 - 10 eetlepels Prosecco / non alcoholische bubbeltjes drank
Methode
Doe de bloem en de melk in een steelpannetje. Klop het mensel eerst
met een garde goed door, zodat je met een klontvrij beslag aan de slag
kunt. Breng het geheel rustig aan de kook en zet het daarna meteen op
laag vuur. Blijf steeds goed roeren zodat het beslag niet gaat
aanbranden en klonteren. Het beslag wordt nu steeds dikker en na
ongeveer 5 minuten (steeds blijven roeren) is het mengsel dik genoeg. Er
moet een houten prikker recht op in het beslag kunnen staan. Schep het
beslag in een kom en dek de kom af met plastic folie. Laat het geheel
afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop intussen in een andere kom de zachte boter flink smeuïg en luchtig.
Voeg nu langzaam de suiker toe en tot slot de vanille. Als alles goed
is gemengd voeg je de afgekoelde melk/bloem-mix toe en mix daarna nog
eens 3 tot 5 minuten op middelhoge snelheid met de mixer. Voeg nu de Prosecco toe naar smaak en mix alles nog eens goed door met de mixer.
Het geheel nogmaals afdekken met plastic folie en 15 minuten in de koelkast
zetten. Daarna is de frosting klaar voor gebruik!
Let op dat je deze frosting in combinatie met het ingrediënt Prosecco het beste kort van te voren kan maken en serveren. In ieder geval dezelfde dag!
© Cupcakerecepten.nl