Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
  • 2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
  • fijn geraspte schil van 1 sinaasappel ( gebruik alleen het oranje deel van de schil, niet het witte)
  • 2 -3  eetlepels verse sinaasappelsap

Topping

  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram zachte boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 a 2 eetlepels verse sinaasappelsap

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg na het mixen van de boter en suiker de sinaasappel rasp toe. Als laatste voeg je de verse sinaasappel sap toe. Mix alles nog eens goed door met de mixer.

Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg als laatste de sinaasappelsap en vanille toe.

  • Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip of spatel.
  • Gebruik wat sinaasappel rasp als decoratie.

© Cupcakerecepten.nl