Ingrediënten voor 12 cupcakes

Mooie cupcakes hoeven niet altijd veel tijd in beslag te nemen. Met een simpele cupcake en frosting, een beetje fondant en een plunger kom je al snel een heel eind. En ze staan binnen een uurtje op tafel!

Cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract

Frosting
225 gram boter
450 gram poedersuiker
2 tot 3 eetlepels room of melk
1 theelepel vanille extract
snufje zout

Fondant
Plunger, bijvoorbeeld blossom

Methode

  1. Gebruik het basisrecept cupcakes om 12 heerlijke luchtige cupcakes te maken. Voeg als laatste vanille toe (een andere smaakstof kan natuurlijk ook!).
  2. Kies een snelle en lekkere frosting uit, bijvoorbeeld deze Rich frosting.
    Breng de frosting aan op de afgekoelde cupcakes met een spuitzak met grote tip.
  3. Met een rollingpin rol je de een beetje fondant uit tot een dunne plak van ongeveer 0,5 cm. Met een smoother maak je de fondant nog even mooi glad.
  4. Met een plunger steek je snel wat leuke fondant bloempjes uit. Zet de cupcakes met fondant bloempjes op een leuke standaard of bord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Cupcakerecepten.nl