Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
-Deel Chocolate Espresso cupcakes ( 4 stuks)
100 gram chocolade
70 ml slagroom
1/2 klein kopje espresso, afgekoeld
-Deel Cinnamon Apple cupcakes ( 4 stuks)
1 eetlepel kaneel of 1/2 theelepel Cinnamon Roll Flavoring Oil
2 eetlepels suiker
1 appel, in kleine blokjes gesneden
-Deel Vanilla cupcakes ( 4 stuks)
1 theelepel vanille extract
Party Topping
200 gr boter op kamertemperatuur
40 gr poedersuiker
zelf gele room maken:
250 ml melk
25 gram bloem
50 gram suiker
2 eierdooiers
1 zakje vanillesuiker
Party toppers
Klik hier om de party toppers gratis te downloaden en zelf te maken.
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Verdeel het beslag over drie kommen om zo de 3 verschillende cupcakes te maken.
-Chocolate Espresso cupcakes
Neem 1 kom met het basisbeslag. Maak een sterke espresso en laat dit afkoelen. In een kom boven heet water laat je de chocolade met de slagroom (ongeklopt) smelten.
Roer met een houten lepel totdat alles is gesmolten en een geheel is. Giet de hete chocolademassa in een kom om het sneller te laten afkoelen. Wanneer de chocolade redelijk is afgekoeld roer je de massa met een houten lepel door het basisbeslag. Voeg nu ook een half kopje afgekoelde espresso toe en roer alles nog eens goed door. Vul 4 bakvormpjes met het chocolade beslag.
-Cinnamon Apple cupcakes
Neem de 2e kom met het basisbeslag. Snij een kleine of een halve appel in kleine blokjes en doe de blokjes in een kom. Voeg suiker en kaneel toe en hussel alles even door elkaar. Roer de appelblokjes door het basisbeslag. Vul 4 bakvormpjes met het appelbeslag.
-Vanilla cupcakes
Neem de 3e kom met het basisbeslag. Voeg de vanille toe en roer alles even door met een houten lepel. Vul 4 bakvormpjes met het vanillebeslag.
Bak de cupcakes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.
Party Topping
Doe 2 eierdooiers en de bloem in een middelgrote kom. Voeg 2 eetlepels melk toe en klop met een garde tot een luchtig en glad geheel. Schenk de resterende melk in een pan en breng het rustig
aan de kook. Als de melk kookt haal je de pan van het vuur. Voeg de hete melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel en blijf steeds goed roeren met een garde. Hierna breng je het ei-melkmengsel weer aan de kook, let op dit gaat heel snel. Zet het vuur daarom op de laagste stand. Blijf steeds roeren met een garde of houten lepel zodat het mengsel klontvrij blijft. Na ongeveer 2 minuten kun je de pan van het vuur halen. Schenk het mengsel over in een kom, voeg de suiker en vanillesuiker toe, roer alles nog eens goed door met de garde en laat de room afkoelen.
Mix de boter zacht en luchtig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf steeds tussendoor mixen met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu de afgekoelde room toe en mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige topping.
Verdeel de topping over verschillende kommetjes en voeg verschillende kleurstoffen toe. Vul een spuitzak met grote tip met de topping en maak mooie swirls op de afgekoelde cupcakes. Om swirls te maken met een mooie donkere streep erin trek je eerst een aantal verticale lijnen kleurstof in de spuitzak. Trek de lijnen met een houten prikker aan de binnenkant van de spuitzak en vunl de spuitzak met de topping.
Print de party toppers uit op dik karton. Knip ze uit en bevestig ze met een tipje lijm aan een houten stokje of lollystokje. Steek de toppers in de cupcakes.
© Cupcakerecepten.nl