Werken met icing!
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 Gram
roomboter op kamertemperatuur
125 Gram
kristalsuiker
125 Gram
zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels
melk op kamertemperatuur
2
Eieren op kamertemperatuur
Icing
2 grote eiwitten
350 gram poedersuiker
2 theelepels citroen sap
Fondant
Kleurstof
Methode
Maak het basisrecept cupcakes en laat de cupcakes goed afkoelen. Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld bedek je de cupcakes met een laagje fondant. Voor een bollere vorm smeer je eerst een laag frosting op de cupcakes, maar het kan ook zonder frosting.
Icing
Doe de eiwitten met het citroen sap in een grote schone, vetvrije kom en klop de eiwitten los. Voeg een beetje van de poedersuiker toe. Begin met mixen op middelhoge snelheid. Voeg steeds beetje bij beetje de poedersuiker toe, totdat er kleine stijve pieken ontstaan. Zet het tot gebruik weg in de koelkast en bedek de kom met plastic folie en een natte doek, om uitdrogen te voorkomen.
Wil je de icing kleuren, dan verdeel je de icing in verschillende
bakjes waarna je aan de icing kleurstof toe kan voegen. Schep de icing in een wgwerpspuitzak en knip een klein puntje van de onderkant af. Of plaats een ronde kleine tip onder in de spuitzak.
Deze dikkere icing gebruik je door zachtjes in de spuitzak te knijpen en dunne lijnen of sierlijke decoraties aan te brengen op de cupcakes. Je kunt ook eens denken aan namen en initialen voor persoonlijke cupcakes! Laat de icing even drogen.
© Cupcakerecepten.nl
-XXX-
Ricarda