Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 Gram
roomboter op kamertemperatuur
125 Gram
kristalsuiker
125 Gram
zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels
melk op kamertemperatuur
2
Eieren op kamertemperatuur
12 lychees, ontvelt en ontpit
Luchtige meringue frosting
250 gram kristal suiker
5 eiwitten, op kamertemperatuur
450 gram zachte boter, in blokjes
1 theelepel vanille extract
1 snufje zout
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Ontvel en ontpit de lychees en duw in elk bakvormpje met beslag een lychee. Bak de cupcakes zoals gewoonlijk op 170 graden in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten.
Maak de frosting. Doe de suiker samen met de eiwitten en zout in een kom. Zet een pan met water op laag vuur en laat de kom in de pan hangen zonder dat de kom het water raakt. Meng het geheel met een garde totdat de suiker is opgelost ( ongeveer 2 minuutjes).
Haal de kom uit de pan en zet het vuur uit. Begin nu met het mixen van de warme massa. Begin op lage snelheid en ga daarna verder op met mixen middelhoge snelheid voor ongeveer 10 minuten, tot er stijve pieken ontstaan. Zet de mixer even uit, schraap al het beslag van de zijkant van de kom terug in de kom en voeg hierna de boter beetje bij beetje toe. Blijf tussendoor steeds mixen op middelhoge snelheid.
Voeg als laatste de vanille toe. Zet de mixer even uit, schraap al het beslag van de zijkant van de kom terug in de kom en mix nogmaals goed door. Je kan de crème ook kleuren met een drupje kleurstof.
Laat
de cupcakes afkoelen op een rekje. Maak een mooie swirl op de cupcakes
met de frosting met een spuitzak met grote tip of spatel
Lychee ijsthee
1 blikje lychees op siroop
2 zakjes groene thee
100 ml kokend water
1 theelepel geraspte gember
1 limoen, in schijfjes
handje mint blaadjes, gewassen
handje frambozen, optioneel
ijsblokjes
Methode
Giet de lychees af in een vergiet en bewaar de siroop in een kommetje. Leg de lychees op een bord en zet ze in de vriezer. Zet de groene thee in het kokende water, laat de thee compleet afkoelen.
In een grote kan giet je de afgekoelde groene thee, de lychee siroop en voeg je als laatste de gerapte gember toe. Roer alles goed door elkaar met een houten lepel. Voeg dan de bevroren lychees, de limoen schijfes, de mintblaadjes en eventueel de frambozen toe. Voeg als laatste naar wens ijsblokjes toe en serveer.
© Cupcakerecepten.nl