Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
65 gram aardbeien ( mag ook uit diepvries zijn)
Frosting
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Pureer een kwart van de aardbeien en roer dit met een houten lepel door het beslag. Snij de rest van de aardbeien in hele kleine stukjes, bestrooi deze met wat bloem en roer de aardbeien stukjes door het beslag.
Frosting
Maak het basisrecept frosting.
Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip of gebruik een spatel. Je kunt kleine stukjes (gepureerde) aardbei door de topping mengen voor een echt zomerse touch! Laat de aardbeien goed uitlekken en dep ze eventueel droog met een doek. Wordt de topping onverhoopt toch te dun, voeg dan wat extra poedersuiker toe of een paar schepjes bloem.
- Kleur de frosting eventueel met een drupje roze kleurstof.
- Decoreer de frosting met lekkere stukjes verse aardbei.
© Cupcakerecepten.nl
Deze wil ik morgen voor de eerste maal uitproberen, maar
heb een vraagje, kan je voor de topping ook de binnenkant
van een vanillestokje gebruiken of is vloeibaar extract beter?
Ine