Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
  • 2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
  • 300 gram kersen (ontpit en uitgelekt)
  • 1 theelepel vanille extract

Topping

  • 200 gram monchou
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram boter
  • 125 ml geklopte slagroom
  • 2 theelepels vanille extract


Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de vanille toe, en spatel de kersen door het beslag.

Topping
Doe de zachte boter, monchou en vanille in een kom. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix alles steeds goed door tot een luchtig beslag. Voeg dan de geklopte stijve slagroom toe. Met een spatel vouw je alles door elkaar.

  • Laat het geheel opstijven in de koelkast.
  • Breng de topping op de cupcakes aan met een spatel.
  • Decoreer de cupcakes met een kersje.

© Cupcakerecepten.nl