Ingrediënten voor 12 cupcakes

Chocolate Cupcakes

  • 150 ml zonnebloem olie
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren, op kamertemperatur
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 150 gram donkere chocolade
  • 100 ml zure room
  • 1 theelepel vanille extract

Methode
Breek de chocolade in stukjes en maal dit in een keukenmachine tot kleine stukjes. Je kan de chocolade ook met een mes fijn hakken. Doe het bakmeel, de suiker en cacaopoeder in een kom. Voeg de olie en de eieren een voor een toe en mix het geheel tot een glad beslag.

Voeg nu de room en vanille toe. Mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Als laatste schep je met een spatel de stukjes chocolade door het beslag.

Vul de bakvormpjes  tot 2/3 vol.  Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes compleet afkoelen op een rekje.

Nutella topping

  • 225 gram zachte roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 225 gram hazelnoten spread (Nutella)
  • 4 eetlepels slagroom (ongeklopt)
  • snufje zout

Mix de boter luchtig, en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Voeg nu Nutella toe, room en zout en mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige topping. Met een spuitzak met grote tip maak je een mooie swirl op de afgekoelde cupcakes. Decoreer naar wens!

 

© Cupcakerecepten.nl