Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels speculaas of koekkruiden
Vanille Speculaas Topping
250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract
2 theelepels speculaas of koekkruiden
Methode
Maak het basisrecept cupcakes en voeg aan het zelfrijzend bakmeel de speculaas of koek kruiden toe.
Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het water, vanille en speculaas of koekkruiden toe.
Je kan deze topping kleuren met een druppeltje kleurstof. Breng de topping aan met een spuitzak met Jumbo ronde tip. Het koekje als decoraties in de topping is gemaakt met een Gingerbread boy uitsteker.
Zelf speculaas kruiden maken
Meng de volgende kruiden door elkaar en bewaar het kruidenmengsel in een potje met goed af te sluiten deksel:
30 g kaneel
10 g kruidnagel poeder
10 g nootmuskaat
5 g witte peper
5 g anijszaad
5 g korianderzaad
© Cupcakerecepten.nl
Alleen heb ik een vraagje over de topping.
Hoe krijg je deze romiger, dus wat vloeibaarder? En is het ook mogelijk om het aantal gram poedersuiker wat te verlagen zodat deze niet zo mierzoet is. Ik krijg nl veel reacties dat het TE zoet is.
Kan iemand me hierbij helpen?
Succes!