Ingrediënten voor 12 cupcakes 
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristal suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren, op kamertemperatuur
3 middel grote bananan, rijp en geprakt met een vork
1 theelepel vanille extract
50 ml yoghurt (dikkere variant)
Optioneel: 75 gram donkere chocolade in kleine stukjes gehakt of chocolate chips

Yoghurt Banana Frosting
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
250 tot 300 gram poedersuiker
25 ml yoghurt
1 rijpe medium banaan, geprakt met een vork
sap van een 1/2 citroen
3 eetlepels kristalsuiker
1 eiwit

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg in plaats van de melk de yoghurt toe. Als laatste voeg je de vanille, geprakte bananen toe en mix je alles nog een sgoed door emt de mixer op middelhoge snelheid. Roer eventueel de chocolate chips door het beslag met een spatel.

 
Frosting

Klop met een mixer op middelhoge snelheid suiker en eiwit stijf. Voeg dan de roomboter beetje bij beetje toe. In een andere kom mix of prak je de banaan met citroen tot een geheel. Doe dit bij het botermengsel. Voeg daarna de yoghurt en banaan toe en beetje bij beetje de poedersuiker tot je de juiste dikte hebt bereikt. Mix tot een luchtg geheel.

  • Laat de frosting opstijven in de koelkast.
  • Breng de frosting aan op de cupcakes met een spatel.
  •  Kleur de frosting eventueel met een drupje gele kleurstof.

 

© Cupcakerecepten.nl