Ingrediënten voor 12 hartvormige cupcakes

  • 100 gram bloem
  • 150 gram roomboter, op kamer temperatuur
  • 150 gram kristalsuiker
  • 60 gram donkere chocolade, in stukjes gebroken
  • 2 eieren, licht geklopt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • Optioneel 2 eetlepels mini chocolate sprinkles

Aluminumfolie: maak 12 bolletjes van ongeveer 2 cm.
Wat extra chocolade voor de chocolade glazuur

Methode 

Doe het zout en de bloem samen in een kom en zet dit even apart. Breek de chocolade in kleine stukjes. Doe de stukjes chocolade samen met de boter in een kom. Laat dit samen smelten in een kom boven een pan met heet water, op middelhoog vuur. Blijf goed roeren tot een mooi glad geheel. In een grote kom voeg je het gesmolten chocolade mengsel toe aan de suiker. Klop de eieren er een voor een door heen en daarna de vanille. Voeg dan het bloem mengsel toe. Schep eventueel nog wat mini chocolate sprinkles door het beslag. Mix goed door tot een mooi glad geheel.


Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol met het beslag. Duw het papiertje van elk gevuld bapvormpje een beetje opzij, en plaats een bolletje van aluminiumfolie tussen de bakvorm en het bakvormpje.

Bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje.

Maak intussen een chocolate-glaze, door wat chocolade te smelten boven een pannetje met heet water. Laat de chocolade een beetje afkoelen.

Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, strijk je een laagje chocolade-glaze op de cupcakes. Versier de cupcakes met lekkere sprinkles!


© Cupcakerecepten.nl