Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
Lichtbruine basterdsuiker, voor decoratie
12 candy shells
Cream Cheese frosting
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract
Methode
Maak het basisrecept cupcakes en voeg de flavoring oil als laatste toe.
Frosting
Mix de roomkaas, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting.
Kleur de frosting naar wens met kleurstof. Voor een stevige cream cheese frosting zet je de frosting minimaal 2 uur in de koelkast. Laat de cupcakes eerst goed afkoelen. Smeer de frosting met een spatel op de cupcakes en strooi wat basterdsuiker over de frosting. Zet een candyschelp in de frosting.
© Cupcakerecepten.nl