Ingrediënten voor 12 schaapjes
125 Gram
roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
2 theelepels vanille extract

Topping
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker ( voor een stevigere frosting, voeg meer poedersuiker toe)
1,5 theelepel vanille extract

Mini marshmallows
Fondant zelf maken
Kleurstofjes



Methode
Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatste de vanille toe. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rekje.



Topping

Mix de cream cheese, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting. 

Met stukjes fondant maak je de hoofdjes van de schaapjes. Met fondant tools maak je de inkepingen voor de oogjes en neusgaatjes.

 

 

Kleur de fondant in verschillende kleuren om leuke details te maken zoals de oogjes in het zwart. Je kunt de kleurstofjes ook als verf gebruiken en met een penseeltje details aanbrengen.


Sorteer de mini marshmallows op kleur. Je kun kiezen voor witte schaapjes, maar je kunt ook leuke gekleurde schaapjes maken. Strijk nu een beetje topping op de cupcakes en 'plak' het hoofdje en de marshmallows op de topping vast.


 

Have fun!

© Cupcakerecepten.nl